Skip to main content
CMSContent Marketing

Het belang van content marketing en een sterk CMS

By 28 december 2011november 26th, 2018No Comments

Nog altijd maken relatief weinig bedrijven gebruik van ‘nieuwe’ online marketingtechnieken als content marketing, terwijl dit vele voordelen kan bieden. Denk daarbij wel goed na over je CMS.

Content marketing een winnende strategie

Content marketing is nog een vrij nieuw begrip in Nederland, terwijl het in de Verenigde Staten inmiddels steeds vaker gebruikt wordt. Het wordt echter al sinds begin vorige eeuw succesvol toegepast. Bij content marketing gaat het erom dat je waardevolle en unieke content creëert waar je (potentiële) klanten behoefte aan hebben. Dat er behoefte is aan waardevolle content blijkt wel uit diverse onderzoeken, waaruit naar voren komt dat consumenten gemiddeld meer dan 10 uur per dag bezig zijn met het consumeren van diverse soorten media.

Vanuit een marketingperspectief heb je content nodig die (potentiële) klanten begeleidt in het gehele aankoopproces, waarin hen iets wordt geleerd en zij worden vermaakt. Belangrijk daarbij is dat je content marketing niet overkomt als een verkooppraatje.

Op de langere termijn is content marketing een winnende strategie. Hieronder enkele voordelen:

  • De reputatie van je naam/merk verbetert omdat je waardevolle informatie aanbiedt;
  • Je bedrijf wordt interessanter voor potentiële klanten doordat er meer interactiviteit is;
  • Het vergroot de naamsbekendheid doordat je naam/merk onder de aandacht wordt gebracht;
  • Je wordt beter vindbaar en indexeerbaar voor zoekmachines.

Het belang van een sterk CMS

Als je je gaat bezighouden met content marketing is het onvermijdelijk dat je op de een of andere manier gaat worstelen met het kiezen van een goed CMS (content management system). Of je nu een blog publiceert, een website, meerdere websites, landingspagina’s beheert of alleen persberichten verstuurt, de kans is groot dat je een CMS moet gaan gebruiken. Een sterk CMS biedt onder meer de mogelijkheid om simpel artikelen op je website/blog te plaatsen. Deze artikelen kunnen vervolgens via social media onder de aandacht worden gebracht en als waardevolle content dienen voor je digitale nieuwsbrief. Met een sterk CMS zorg je er voor dat je het meeste rendement uit je onderneming haalt.

Denk dus goed na over welk CMS je gaat gebruiken voordat je met content marketing begint en profiteer daarna van de vele voordelen die content marketing je te bieden heeft.

Close Menu

Even sparren met koffie?

Wilt u meer informatie of even kijken wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

EKKSOL digital commerce

Polberg 78
7772 EX  Hardenberg
Overijssel

T: 0523 250 570
T: 06 2859 60 75
E: info@ekkelenkamp.nl