Skip to main content
E-commerceOpenCart

Het belang van een mobiele webshop

By 4 juli 2012november 26th, 2018No Comments

Het is duidelijk dat mobiele e-commerce steeds belangrijker wordt. Daarom zou ieder bedrijf hier serieus mee aan de slag moeten gaan.

Maar hoe doe je dat nu precies?

Mobiele e-commerce

Dat mobiele e-commerce (of m-commerce) steeds belangrijker wordt blijkt wel uit de cijfersvan marktonderzoeker comScore. Hieruit kwam naar voren dat het zoeken naar producten, deze te kopen en te verkopen via de mobiele telefoon in 2011 toenam met maar liefst 85 procent ten opzichte van 2010. Vorig jaar kochten 13,6 miljoen mensen een product of dienst via hun telefoon.

Volgens comScore is er sprake van een snelle groei en lijkt dit nog maar het begin, aangezien nog maar een gering percentage van de Europeanen een smartphone heeft. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat m-commerce voor een klein deel bestaat uit mobiel winkelen. De onderzoeker schaart namelijk ook bancaire diensten onder de noemer ‘online shoppen’ en zelfs bezoeken aan kortingswebsites worden meegenomen.

Eerder al bleek uit de cijfers van de toezichthouder op de telecommarkt (Opta) over de mobiele markt dat de helft van de Nederlanders van 15 jaar en ouder mobiel internet op zijn smartphone heeft. Dit toont de potentie van m-commerce aan.

Geschikt voor mobiele bezoekers

De onderzoeken laten zien aan dat het belang van een mobiele webshop steeds meer toeneemt. Veel webshops hebben echter nog geen aangepaste website voor mobiele bezoekers, terwijl de software hiervoor wel beschikbaar is. Wij bouwen bijvoorbeeld webshops met behulp van OpenCart. Met een speciale aanvulling zijn deze webshops ook geschikt voor mobiele bezoekers te maken.

Verder is het belangrijk om te weten dat de ene mobiel de andere niet is. Zo worden er diverse mobiele besturingssystemen gebruikt; iPhones draaien op iOS, terwijl Google’s Android door diverse merken in hun smartphones is geïntegreerd. Daarnaast heeft BlackBerry een eigen systeem en stapt Nokia langzaam over naar WindowsPhone. Ieder besturingssysteem heeft zijn eigen kenmerken en manieren hoe een pagina wordt weergegeven. Om nog maar te zwijgen over hoe tablets je webshop weergeven.

Houdt u er bij uw mobiele webshop tot slot rekening mee dat mobiele apparaten anders worden gebruikt dan desktopcomputers en laptops. Uit onderzoek van zoekmachinegigant Google blijkt dat mobiel internet met name wordt gebruikt voor het zoeken naar lokale informatie, het delen van informatie via social media en het oriënteren bij aankopen.

Ook een mobiele webshop?

Wilt u ook een goede mobiele weergave van uw webshop of meer weten over OpenCart? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Close Menu

Even sparren met koffie?

Wilt u meer informatie of even kijken wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

EKKSOL digital commerce

Polberg 78
7772 EX  Hardenberg
Overijssel

T: 0523 250 570
T: 06 2859 60 75
E: info@ekkelenkamp.nl