Skip to main content
Webdesign

Voorkom een mismatch tussen u en uw webbouwer

By 25 juli 2018november 29th, 2018No Comments

Bij het maken van een website is het van cruciaal belang dat de samenwerking tussen klant en webbouwer soepel verloopt. Het gebeurt echter maar al te vaak dat de hoge verwachtingen van een klant niet worden gehaald door een webbouwer. Bijvoorbeeld wanneer een website wordt opgeleverd, maar dat er geen of te weinig content (webteksten, foto’s, video’s) in staat, terwijl de klant had verwacht dat de webbouwer de website geheel gevuld zou opleveren.

Leg alles vast

Om onduidelijkheid te voorkomen is het daarom van belang om vooraf af te spreken welke onderdelen de webbouwer voor zijn rekening neemt. Wie ontwerpt de website en wie onderhoud de website? Welk cms wordt gebruikt en wordt de content geleverd door de webbouwer of dient u die zelf te schrijven? Een webbouwer adviseert u vaak over de mogelijkheden wat betreft content, maar meestal is het een zaak van uzelf om de juiste content te creëren of dit uit te besteden aan een tekstschrijver. Leg alle afspraken en wensen in ieder geval vast op papier en laat beide partijen dit ondertekenen, hierdoor voorkomt u onduidelijkheden.

Vervolgens kan de webbouwer met deze wensen aan de slag om uw website te realiseren. In de loop van het proces kunnen er wijzigingen plaatsvinden die vooraf eerst met u dienen te worden besproken, bijvoorbeeld meerwerk.

Vaak denken klanten vanuit hun eigen visie en perspectief, waardoor de website helemaal voldoet aan hun eigen wensen. Er is echter niet gekeken naar de wensen van de bezoekers (en dus potentiële klanten), waar de website nou juist voor bedoeld is. Probeer daarom eerst te kijken waar bezoekers naar op zoek zijn en probeer daar vervolgens met de website aan te voldoen.

Een website is nooit af

Wanneer de website live staat, betekent het echter nog niet dat deze af is. Een website is namelijk een continu proces. Nadat de website is vormgegeven en voorzien van content, is het van belang om de website te blijven voorzien van verse content. Consumenten bezoeken liever een website met actuele informatie en zullen eerder geneigd zijn om terug te keren. Dit wordt ook wel content marketing genoemd.

Om aan deze informatiebehoefte te voorzien kunt u een blog gaan bijhouden. Hierop plaatst u artikelen met daarin tips en/of adviezen die betrekking hebben op uw diensten dan wel producten. Voorkom echter dat u uw eigen producten aanprijst, daar prikken consumenten genadeloos doorheen. Daarnaast kunt u instructievideo’s maken of afbeeldingen gebruiken waarin u dieper ingaat op bepaalde onderdelen van uw dienst of product.

Vervolgens verspreidt u het bericht via social media, aangezien deze kanalen steeds belangrijker worden. Bedenk vooraf hoe u de boodschap wilt overbrengen en waar uw potentiële publiek online aanwezig is.

Daarnaast zijn er altijd veranderingen nodig naar aanleiding van statistieken van de website, bijvoorbeeld over bezoekerstrends. Via welke websites komen mensen op uw website terecht en op welke zoekwoorden wordt u gevonden. Hierop kunt u weer uw doelstellingen aanpassen.

Een prettige samenwerking

Het is van belang om vooraf helder voor ogen te hebben wat u wilt bereiken met uw website. Hierdoor krijgt uw webbouwer een helder beeld over uw wensen en doelstellingen. Vervolgens is het zaak om vast te leggen welke taken de webbouwer voor zijn rekening neemt en welke u zelf dient uit te voeren of uitbesteed aan een derde partij. Zo voorkomt u onduidelijkheden. Wanneer de website live is dient u deze bij te houden met behulp van waardevolle en unieke content. Zet vooraf een content marketing strategie op of laat deze door een online marketing bureau opstellen. Zo komt u goed beslagen ten ijs en niet achteraf voor verrassingen te staan.

Close Menu

Even sparren met koffie?

Wilt u meer informatie of even kijken wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

EKKSOL digital commerce

Polberg 78
7772 EX  Hardenberg
Overijssel

T: 0523 250 570
T: 06 2859 60 75
E: info@ekkelenkamp.nl